Recensie: De ontmaskering. Drie korte verhalen van Tamara Haagmans, Lily Frank en Kate Paris

De Ontmaskering is een verhaal dat ik oorspronkelijk kreeg aangeboden voor Verhalenwijs, maar ik besloot te wachten met de recensie tot beide sites één waren, want De Ontmaskering is een boek dat helemaal past bij het nieuwe Bookwinked.

De Ontmaskering. Wat een boek zeg! Toen de omschrijving las, was ik niet direct super enthousiast, want ik ben redelijk selectief in de “f/f”-boekjes die ik lees, maar hoe meer ik las, hoe meer het boek mij aansprak. Overgehaald door het thema “ontmaskerd” en die enorm mooie, mysterieuze cover, begon ik met lezen.

Ik was blij verrast door De Ontmaskering. Niet alle verhaaltjes spraken mij evenveel aan, maar ik vond ze enorm mooi gebracht met elk een andere variatie op het thema. Elk verhaal hield mijn aandacht goed vast. Centraal is het boek staan drie jonge vrouwen, sterk en zelfstandig, die weten wat ze willen van het leven. Tot het leven hen letterlijk op het pad van iemand anders duwt, wat ze nooit hadden verwacht. Wat dan? Durven ze hun hart te volgen, hoe eng het ook is? Alle drie de personages – Maud, Lisa en Pandora – komen zo voor hun eigen uitdagingen te staan.

Ik vind de verhalen mooi uitgewerkt en geschreven. Het zijn misschien niet verhalen die heel erg de diepte ingaan, maar dat vind ik zelf niet altijd nodig. De verhalen waren catchy om te lezen, met grappige, spannende, romantische, dramatische en sexy stukjes zonder te oppervlakkig te zijn of juist te filosofisch. De verhalen hebben wel een groot feel-good gehalte, maar ik vond dat zelf wel passen bij het geheel van de verhalenbundel.

Is De Ontmaskering een aanrader? Jazeker! Zeker als je wat leuke verhaaltjes wil lezen met een feel-good gevoel. Of als je de sprong waagt in het genre.

 

 

De Ontmaskering Book Cover De Ontmaskering
Lily Franken, Tamara haagmans, Kate Paris
romantiek, lhbt
Tinteling Romance
27 november 2017
300
Een kopie is verkregen van de uitgever

In De Ontmaskering van Kate Paris stort het zorgvuldig opgebouwde leven van Maud in elkaar als ze haar partner Viktor betrapt terwijl hij vreemdgaat. Alles wat ze dacht te willen, ziet ze op dat moment verdwijnen. Voor één nacht verliest Maud zich in de armen van de prachtige Pimpernel. En dat verandert haar. Of is ze juist eindelijk zichzelf?

Pandora, leadzangeres van de band Dark Mist Rising, ontmoet in Foutief Verliefd van Lily Frank haar droomvrouw Dore. Bandlid Olaf is haar echter te snel af. Pandora zet alles op alles om Dore voor zich te winnen. Ze dreigt zich echter bijna te verliezen in haar eigen onzekerheid en mist daardoor alle signalen die eventmanager-in-opleiding Naomi haar kant uit stuurt.

Als Lisa in Dit is liefde van Tamara Haagmans per toeval een parachutesprong wint, staat ze niet echt te trappelen ook daadwerkelijk het vliegtuig in te stappen. Toch geeft ze zich uiteindelijk over aan haar instructrice, Jonne, met wie ze de sprong in meerdere opzichten durft te wagen.

De Ontmaskering bevat drie prachtige, grappige en sexy verhalen over en voor vrouwen die van vrouwen houden. In deze eerste verhalenbundel van Tinteling Fem staat de zoektocht naar echte liefde centraal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.