Interview met Miranda Hiller en WINACTIE

Breek de week met een leuk interview met auteur Miranda Hillers en maak kans om een boek te winnen. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Hoi Miranda, welkom bij Bookwinked. Wil je om te beginnen jezelf introduceren?
Hallo, mijn naam is Miranda Hillers en ik ben al 25 jaar samen met Franck met wie ik 17 jaar ben getrouwd. We hebben 2 kinderen, een dochter van 15 en een zoon van 13. Ik ben een spontane, gezellige en ook een heel eigenwijze persoon. Sinds mijn schrijfcarrière in de lift zit, werk ik nog 10 uur in de week bij een herenmodezaak en breng ik de rest van de tijd in mijn boekenkamer door.

Hoe is jouw carrière als auteur begonnen?
In 2013 zat ik niet lekker in mijn vel en las ik ook niet meer met plezier. Ik vond het eind niet zo leuk of ik had graag dat het personage net een andere keuze zou maken. Ik ben achter de computer gaan zitten en begon mijn eigen verhaal in te tikken. Binnen twee maanden had ik een verhaal van 90.000 woorden geschreven. Toen begon mijn droom om mijn eigen boek uit te geven en die droom kwam in juni 2014 uit. Wat was ik trots toen ik mijn eerste eigen exemplaar van Het geeft niet in handen had.

Waar ben je – tot nu toe – het meest trots op met wat je als auteur hebt bereikt?
Dat er mensen zijn die mijn boeken lezen. Je kunt natuurlijk een boek schrijven en dat laten uitgeven, maar zie dan maar eens lezers te vinden. Wie ben ik nou? Niemand heeft ooit van mij gehoord. Ik koester mijn lieve lezers. Zonder hen zouden mijn boeken geen succes zijn geworden. Inmiddels heb ik 7 boeken op mijn naam staan en daar ben ik supertrots op.

Binnenkort komt DEX, het eerste deel van de WWW-serie, in het Engels uit. Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat lopen en als dat positief blijkt te zijn, dan is dat de kroon op mijn werk.

Waar vind je de inspiratie voor jouw verhalen?
Ik haal overal inspiratie vandaan. Het doen en laten van mensen om me heen, de gesprekken die ze voeren, maar veelal komt het van mijn eigen fantasie. Het is zo geweldig dat mijn verzinsels ineens in me op komen en mijn hoofd zit er vol mee, dus er komen nog vele boeken in de toekomst.

Hoe verzin je een personage en hoe geef je een personage een eigen stem?
Dat is dus de fantasie die je gebruikt om een personage te bedenken en uiteindelijk te ontwikkelen. Ik zie hem of haar niet alleen voor me, ook het hele verhaal zie ik in beelden, net zoals een film. Dat is het leukste aan een verhaal schrijven. Ik kan zelf bepalen of hij bruin of blond haar heeft, een goed of juist een slecht karakter heeft. Het gaat vanzelf en ik houd er zo van. Het is echt heerlijk om dingen te bedenken die uiteindelijk ook op papier komen.

Schrijf je met een doelgroep in je achterhoofd of komt dat pas later?
Ik weet dat mijn lezers van verschillende leeftijden zijn. Tussen de 15 en 80 jaar. ik schrijf New Adult en die personages zijn gemiddeld rond de twintig. Ze zitten in de bloei van hun leven en daar schrijf ik over. Er zitten ook seksscènes in en toen ik die voor het eerst schreef dacht ik wel: O, mijn moeder gaat dit ook lezen… Oeps. Dat was wel een dingetje. Maar daar kan ik geen rekening mee houden, het hoort in het verhaal en bij het genre.

Heb je een bepaald ritueel wanneer je aan een boek werkt?
Niet bepaald. Ik begin met schrijven, het verhaal zit grofweg in mijn hoofd. Thee en Oreo koekjes omhuld met chocola zijn de hele tijd bij me. Als het verhaal af is verwijder ik zinnen, plaats een scène erbij en lees ik het nog vele malen door totdat ik er letterlijk hoofdpijn van krijg en alweer met mijn gedachten bij een nieuw verhaal zit dat er uit moet. En zo blijven de verhalen komen.

Heb je angsten moeten overwinnen rond het schrijven van jouw boeken of de publicatie ervan?
Ik heb altijd twijfel als ik mijn manuscript naar mijn redacteur mail en die twijfel blijft als het boek daadwerkelijk uitkomt. Hoe reageren de lezers erop? Valt het tegen, vinden ze het te gek? In de week wanneer het is uitgegeven kan ik pas met een gerust hart gaan slapen als ik uitbundige reacties ontvang en de verkoopcijfers een prettige stijgende lijn hebben. Het is een spannend moment, dat blijft altijd en het houdt je ook scherp.

Je publiceert je verhalen zelf, heb je daar bewust voor gekozen?
Daar kan ik heel duidelijk over zijn: ja. Ik heb alles zelf in de hand en hoef met niemand rekening te houden. Voor mij is dat prettig werken. Natuurlijk spreek ik met de redacteur een bepaalde datum af, maar dat is een kort lijntje.

Wat is het grappigste wat je ooit is overkomen tijdens het schrijven van een van jouw boeken?
Nou, daar moet ik even over nadenken. Schrijven is een eenzaam bestaan, er gebeurt weinig. Alleen het geluid van getik op een toetsenbord hoor ik continu. Soms oefen ik een bepaalde scène met mijn man. ‘Schat, kom eens?’ Na enige tegenstribbeling komt hij van de bank en gaat voor me staan en ik leg mijn hand ergens op zijn lichaam. ‘Kan het zo als ik je hier aanraak of is het beter op deze plek?’ Daar kunnen we dan wel om lachen als het awkward wordt (lees: kinderen komen kijken wat we aan het doen zijn) Voor de juiste beleving: ik legde mijn hand op zijn schouder… of tegen zijn biceps 😉

Heb jij nog tips voor beginnende schrijvers?
Heb je een verhaal bedacht, schrijf het op. Ga er gewoon mee aan de slag. Niet denken, maar schrijven. De rest komt later wel.


Over Miranda

Met veel passie en liefde schrijft Miranda Hillers romantische verhalen met een twist. Ze draaien om de liefde gecombineerd met drama.

Op jonge leeftijd verslond Miranda bijna alles wat er te lezen viel. Later hield ze dagboeken bij en schreef ze over de belevenissen van het stappen met haar vriendinnen inclusief de nodige liefdesperikelen. Met name die periode heeft haar een paar jaar geleden gedreven tot het schrijven van de Blingg en WWW-serie.

Al haar boeken en ebooks zijn bestsellers in het New Adult genre en in 2018 verschijnt DEX in een Engelse versie. 

Website | Facebook | Twitter | Instagram | Goodreads


Winactie

Miranda geeft ter ere van dit interview 1 e-boek naar keuze uit de WWW –serie weg (dus OF Dex OF Liam OF Kai). Wat moet je doen om kans te maken?

De winnaar wordt op 28 februari 2018 bekend gemaakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.