Een blik in de Fairyloot box van oktober 2017

 

In het land der boeken zijn veel boekenboxen te vinden. De Nederlandse variant hiervan is Celebrate Books. Fairyloot uit het Verenigd Koninkrijk is een van de grootste en bekendste. Op Instagram en Facebook zie ik altijd hele leuke foto’s van de boxen voorbijkomen. Tijd om er een te bestellen. Ik koos voor de oktober box met het thema ‘Villainous’, want soms is slecht zijn heerlijk goed.

Voor degenen onder ons die niet bekend zijn met boekenboxen: onderaan de post staat een korte uitleg.

Mijn Fairyloot kwam aan na een hele leuke dag op een creatieve beurs dus het was extra feest! Het is alleen al leuk om de doos te zien, want deze vind ik heel mooi ontworpen met het logo en de tekst.

En oh boy, wat was de doos goed gevuld. Als eerste kom je natuurlijk de spoilerkaart tegen, maar op de print na, heb ik de kaart niet gelezen. Het is het leukste als alles een verrassing blijft.

Wat zat er in de doos?
Een aantal art prints die gruwelijk mooi zijn. Een met een bekend citaat uit de Aeneas van Vergilius, ook wel bekend voor lezers van de Mortal Instruments. Dan een kaart gebaseerd op het boek van Laini Taylor: Night of Cake & Puppets. Ik heb het boek niet gelezen, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden. Nog een boek op mijn te lezen lijst. In de doos zat ook een aantal mooie kaarten geïnspireerd door het boek The Language of Thorns van Leigh Bardugo.

En toen…
Een aantal exclusief ontworpen spulletjes zoals een Maleficient kaars van Meraki Candles die heerlijk ruikt. Een spiegeltje met het citaat: Everyone has darkness inside them however hidden. Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Er zat een heerlijk enge onderzetter in met het citaat: Every fairytale needs a good old fashioned villain. Als laatste zat er een mooie pin in van een Death Eater, gemaakt door House of Wonderland.

De boeken
Ik had extra geluk met de deze doos, want er zat niet een, maar twee boeken in! stuiter Als eerste The Language of Thorns van Leigh Bardugo. Het boek bevat een collectie van korte verhalen geïnspireerd door mythes, sprookjes en volksverhalen. Het boek is ook nog eens heel mooi geïllustreerd. Dit is het extra boek in de box en oh boy, deze is zo gaaf!

Het boek van de maand is een nieuw-voor-mij auteur: Julie Dao. Het boek is een hervertelling van de evil queen van het sprookje Sneeuwwitje. Hoewel ik hervertellingen niet per se geweldig vind, ben ik wel erg benieuwd naar dit boek omdat het geïnspireerd is door oosterse sprookjes en zich afspeelt in Azië.

Wat vind ik ervan?
Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop en blij dat ik de keuze heb gemaakt om er een te bestellen. Ondanks dat ik het initieel best wat prijzig vond, is de boekenbox het geld meer dan waard. Alleen de boeken al en de leuke goodies. Ik twijfelde omdat ik bang was dat het goodies zouden zijn die in een la zouden verdwijnen, maar kaarsen, pins en onderzetters zijn wel aan mij besteed. Spiegeltjes iets minder, maar ik moest toevallig wel een nieuwe hebben.

Wat is een boekenbox?
Een boekenbox is een doos gevuld met een heel recent verschenen boek, soms meer dan een. Het is vrijwel altijd een standalone of het eerste boek in een serie. Uitzonderingen worden vaak vermeld. Het boek is altijd in hardcover (tenzij anders vermeld) en wordt vergezeld door een aantal boekgerelateerde goodies. Afhangend van bij wie je de boekenbox besteld zijn dit goodies binnen het thema van het boek of een overkoepelend thema. De hoeveelheid goodies en handgemaakt, exclusief of niet hangt ook af van waar je de box bestelt. Het concept is heel erg bekend in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, maar nog niet zo in Nederland.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.